Активности|

Градоначалникот Велимир Смилевски,денес во просториите на Јавната детска установа за деца 11 Октомври-Скопје, предаде во употреба нови 12 клима уреди како и 3 тајфуни.

Имено, овие грејни тела се наменети за салите во објектите на ЈОУДГ 11 Октомври, низ Бутел

Општина Бутел континуирано води грижа за подобрување на енергетската ефикасност на преодбразовните установи со цел да се обезбедат квалитетни услови за дневниот престој на нашите најмали.

Средствата за набавка на новите клима уреди и тајфуни се обезбедени од Буџетот на Општина Бутел.

Comments are closed.

Close Search Window