Активности, Образование|

Делегацијата беше предводена од кооординаторот на проектот од Еразмус + КА 2Програмата посветен на просоцијалното учење и промовирање на вредностите.

Работната посета се реализираше во основните училишта Живко Брајковски и Св.Климент Охридски,кои се дел од учесниците на меѓународната Едуконференција што ќе се одржи во Скопје денес и утре во хотел Континентал.

Конференцијата ќе ја отвори заменик министерот за образование и на неа ќе учествуваат преставници од одделението за јавни дејности во општина Бутел.

Градоначалникот Велимир Смилевски ги пречека членовите на делегацијата во детската градинка Страшо Пинџур и со пригодна програма во дворот на градинката беше одбележан Денот на Европа.

Comments are closed.

Close Search Window