Активности, Образование|

Општина Бутел токму во минатиот период, беше домаќин на склучувањето Меморандум за прекугранична соработка помеѓу ова основно училиште и основното училиште “Св.Климент Охридски” од Бутел, со кој во иднина ги подигнуваме односите на соработка и на меѓуопштинско ниво.

На свеченоста,домаќини на делегацијата од Општина Бутел беа и Градоначалникот на Општина Лесковац др.Горан Цветановиќ, како и Претседателот на Националниот совет на Македонците во Србија.

Comments are closed.

Close Search Window