Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации за јавен сообраќај и автобуски линии

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Бутел и на мене како нејзин градоначалник.

 

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Велимир Смилевски

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

ИЗБЕРИ ЈА ЕВРОПА

Активности

Делегација на Општина Бутел предводена од Градоначалникот г-дин Велимир... Повеќе → ИЗБЕРИ ЈА ЕВРОПА

Денес,општина Бутел беше домаќин на делегација составена од наставници и преставници на секторите за образование од пет европски земји, Италија,Шпанија,Бугарија и Турција.

Активности, Образование

Делегацијата беше предводена од кооординаторот на проектот од Еразмус + КА... Повеќе → Денес,општина Бутел беше домаќин на делегација составена од наставници и преставници на секторите за образование од пет европски земји, Италија,Шпанија,Бугарија и Турција.

Делегација од општина Бутел предводена од градоначалникот г-дин Велимир Смилевски, денес присуствуваше на свечена академија по повод 109 годишнината од постоењето на основното училиште “Милутин Смиљковиќ” во Винарци,Лесковац.

Активности, Образование

Општина Бутел токму во минатиот период, беше домаќин на склучувањето... Повеќе → Делегација од општина Бутел предводена од градоначалникот г-дин Велимир Смилевски, денес присуствуваше на свечена академија по повод 109 годишнината од постоењето на основното училиште “Милутин Смиљковиќ” во Винарци,Лесковац.

Денес,градоначалникот Велимир Смилевски присуствуваше на свечената литургија на скопскиот плоштад “Македонија” во чест на папата Франциск.

Активности

... Повеќе → Денес,градоначалникот Велимир Смилевски присуствуваше на свечената литургија на скопскиот плоштад “Македонија” во чест на папата Франциск.

Се средуваат зелените површини долж улицата “Хо-Ши-Мин” во населба Бутел.

Активности, Проекти

... Повеќе → Се средуваат зелените површини долж улицата “Хо-Ши-Мин” во населба Бутел.

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window