Градоначалник

Роден на 26.10.1976 година во Скопје. Има дипломирано на економски факултет, на универзитетот Св.Кирил и Методиј, Скопје.

Во периодот од 2013-2017 година беше Советник во општина Бутел од редовите на СДСМ. Велимир е оженет, и е татко на две деца.
За градоначалник доаѓа од позиција на приватен успешен стопанственик.

Во полињата подолу можете да ми поставите прашања а јас ќе се обидам во рок од 24 часа да ви одговорам. 

Со почит,

Велимир Смилевски Градоначалник на Општина Бутел.