РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КАЧАНИЧКИ ПАТ

Општина Бутел ја започна реконструкцијата на дел од Качанички Пат. Станува збор за најоштетениот дел од околу 230 м. и широчина од 7 м. во близина на бензиската пумпа на Макпетрол.

На овој фрекфентен дел во индустриската зона во Визбегово ќе бидат изградени и тротоари, а ќе бидат поставени и 20 канделабри со 20 штедливи, натриумови светилки.

Градежните работи ги изведува ,,Филип Инженеринг,, од Скопје.

Средствата во висина од 3 291 000 ден. се обезбедени од буџетот на Општина Бутел.###