ОПШТИНА БУТЕЛ ИЗБРА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТ

На денешната петта седница на Советот на Општина Бутел за претседател беше избран досегашниот претседавач, Мирче Тодоровски. Тој е од листата на ВМРО ДПМНЕ, но за него гласаа осумте советниците од СДСМ и еден од ДУИ, а против беа преостанатите седум советниците на ВМРО ДПМНЕ и советникот од БЕСА.

Инаку, поминаа сите точки од дополнетиот дневен ред, а ги издвојуваме следниве одлуки:

Ќе се воведе двосменско работење на градинките за 35 дечиња кои ќе бидат сместени во централната градинка на ЈУ ,,11 Октомври,, во Скопје Север.

Исто така, Советот го избра Саша Комненовиќ за нов командир на полициската станица во Бутел1.

Избрани се нови членови на училишните одбори во сите основни училишта ( претставници од општината), како и членови во Управниот одбор на градинката.

Доненсен е годишниот план за енергетска ефикасност на Општина Бутел за 2018 г, програмата за отпад за 2018 г. програмата за работа на Советот на општина Бутел за оваа година