НОВОГОДИШНИ ХЕПЕНИНЗИ

Општина Бутел на 27 и 28.12.218 г. подготвува голема прослава за Новата 2019 година во трговскиот центар ,,Живко Брајковски,,. Во специјално накитениот простор ќе има и голема бина на која ќе се одвива богатата програмата од 11,00- 22,00 ч.

Во новогодишната програма со наслов: ,,Општина Бутел во новогодишно руво блесна, насекаде се слуша смеа и песна,, ќе учествуваат голем број изведувачи.

Од 11,00 – 18,00 ч. ќе настапат најмладите од основните и средните училишта во Општината. Ќе има и повеќе културно уметнички друштва: ,,Никола Јонков Вапцаров,, КУД ,,Митеви,, ,,Плетеница,, КУД ,,Илирида,, босанската фолклорна група ,,Диван Хана,, и др.

За хуморот и смеата ќе биде задолжен познатиот Војче Китановски, а ќе има и многу жонглери, магионичари и др. На крајот од првиот ден ќе настапи групата ,,Куку леле,,.

Вториот ден ќе биде збогатен со доаѓањето на Дедо Мраз од 15,00-17,00 ч. кога ќе бидат извлечени добитниците на новогодишната лотарија.