ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА БУТЕЛ ДЕЛ ОД ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ДЕН “СО ВЕЛОСИПЕД ВО ЗИМА”

Денеска, Општина Бутел се приклучи кон иницијативата за одбележување на интернационалниот ден: ,,Во зима со велосипед на работа,,.

Градоначалникот Велимир Смилевски и дел од општинската администрација пристигнаа на работа со велосипеди наместо со автомобили. Исто така, и за останатите активности на терен и за посетата на училиштето ,,Иднина,, беше употребен велосипедот.

Инаку, градоначалникот Смилевски ја поддржува оваа глобална иницијатива за поддигнување на свеста за придобивките од користењето на велосипедот како превозно средство до работа и до училиште во текот на целата година. Токму затоа градоначалникот вети дека во иднина секој петок ќе доаѓа на работа со велосипед.

IMG 0013